Интересни факти

Мъдростта на духовните лидери 

"Религия е да вярваш в опитността на някой друг. Духовност е да имаш своя собствена опитност."                                                                      Дийпак Чопра

Духовността се възприема по различни начини от хората - за някои става въпрос за посещение на определено място за поклонение, докато други се чувстват духовно освободени в природата, разхождат се, усамотяват се или практикуват йога. 

Духовността не е нищо мистериозно или свръхестествено, тя е състояние, до което се достига, като се премине през определени промени и трансформации вътре в самите нас. Духовното израстване е от съществено значение е за по-добър, щастлив и хармоничен живот.

Духовността ни дарява вътрешен мир, освобождава ни от тревожност, страх и напрежение, прави ни по-толерантни и по-търпеливи, научава ни да бъдем над безсилието, разочарованието и отрицателните чувства.

Споделяме мъдростта на духовни лидери, която звучи истински за всеки един от нас - без значение времето в което живеем, религиозната принадлежност, социалния статус.

Майка Тереза

Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш. 

Радостта е мрежата на любовта, която улавя душата.

Далай Лама

Единственият източник на щастието е вътрешният мир. Нищо не може да го разруши освен моят собствен гняв.

Това, което ме удивлява в хората днес, е това, че похабяват здравето си, за да правят пари. После харчат парите си, за да си върнат здравето. Толкова се тревожат за бъдещето, че не могат да се насладят на настоящето. Просто... забравили са как да живеят.

          

Конфуций

Да се пребориш с лошите навици е по-лесно днес отколкото утре.

Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах.

Иисус Христос

Всичко е възможно за този, който вярва.

Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася доброто.

Буда

Нека всеки човек насочи първо себе си към това, което е правилно, и едва тогава да учи другите.

Не вървете след никого, вървете само след себе си.

Руми

Роден си с крила, защо предпочиташ да пропълзиш през живота?

Ако търсиш подслон за душата, значи си душа; ако дириш парче хляб, си хляб; ако търсиш капка вода, си вода; ако си по дирите на жестокостта, си тиранин; ако дириш любов, си влюбен. Ти си онова, което жадува душата ти.

Avas

Не пропускайте

Фонтанелато, Италия

Чинкуе Тере, Италия - II

Чинкуе Тере, Италия - I

Георги Русев в незабравими роли!