Интересни факти

Изкуството да бъдеш щастлив

Всеки иска да се чувства щастлив - щастието е емоционално състояние, при което човек изпитва чувства - от задоволство до пълно блаженство и радост. Според Ницше истинското щастие е неделимо от човешките инстинкти.

Щастието осмисля живота ни, придава му реалност, без него всичко е привидно, без същност. Ето няколко дребни промени, които ще ни помогнат да направим живота си по-щастлив.

Всеки ден, казвайте на някого, че го обичате

Най-важните неща са хората, с които споделяме живота си. Било родители, партньор, деца, приятели - нека знаят, колко много означават за вас.

Всеки ден прощавайте и се извинявайте

Напрежението и стреса ни съпътстват всеки ден - нанасяме обиди и получаваме такива - когато става дума за дребните неща, не драматизирайте излишно - опитайте се да простите колкото е възможно по-бързо, или се извинете, ако сте сбъркали.

Не съжалявайте за нито един ден

Всеки ден сме изправени пред избор, и е трудно и почти невъзможно всеки ден да взимаме правилното решение. Поучете се от грешките си, но никога не съжалявайте.

Всеки ден научавайте нещо ново

Живеем в свят, в който достъпът до информация е необятен - създайте си навик, всеки ден да научавате нещо ново и да го споделяте с приятели или със семейството си.

Оценявайте малките неща

Със събуждането сутрин се фокусираме върху предстоящите задачи и проблемите за разрешаване - насладете се на сутрешната чаша кафе, заслушайте се в ромоленето на дъжда, огледайте хората около вас...просто поспрете за минутка и ще забележите толкова приятни и невероятни неща, който се случват всеки ден, а вие дори не сте подозирали за тях.

Всеки ден очаквайте нещо с нетърпение

Като дете, със сигурност сте броили дните до рождения ви ден, или дните до Коледа? Нека всеки ден да е така - планирайте и очаквайте с радост среща с приятели, излизането на нов филм или книга, посещението на концерт или друго културно събитие, следващата ви почивка. Винаги планирайте в краткосрочен и дългосрочен план - важно е всеки ден да има нещо, което да очаквате.

Не се притеснявайте за нещата, които не можете да контролирате

Какво мислят другите за вас, какво ще е времето, как ще се разреши един или друг проблем...Според последни проучвания около 85% от нещата, за които се тревожим никога не се случват. И колкото по-малко мислим за тях, толкова по-щастливо ще живеем дните си.

             

Всеки ден правете нещо за някого

По-добре е да давате, отколкото да получавате - да видите, че някой се усмихва и причината за това сте вие. Подарете нещо символично, подкрепете някого в труден момент, похвалете някого и ...още толкова много малки жестове, които ще направят не само вас щастливи.

Всеки ден правете нещо и за себе си

Гледайте любимия си сериал, почетете книга, послушайте музика, разходете се - 5-10 минути на ден, които са изцяло за вас.

Avas

Не пропускайте

Фонтанелато, Италия

Чинкуе Тере, Италия - II

Чинкуе Тере, Италия - I

Светът oт птичи поглед