Дестинации и топ забележителности в Европа - Испания

Ронда, Испания

Град Ронда - "Душата на Андалусия"  - е разположен на ръба на каньона Тахо над река Гуадалевин в Испания. Основан е от римляните, и през него са минали финикийци, мавританци и гърци. Като цяло Ронда има две части - стара и нова, които са свързани чрез мостът Пуенте Нуево, строен в продължение на 42 г. и завършен през 1793 г. Мостът е висок около 98 метра и според легендите в миналото помещенията във вътрешността на съоръжението са служели за затворнически килии.

Архитектурата е разнообразна – от красиви църкви и старинни манастири до великолепни дворци. В Старата част на града се намира Паласио де Мондрагон, който е построен през 1314 г. за резиденция на мавританския владетел Абб ел Малик, след това е използван като основната резиденция на кралица Изабела и крал Фердинанд. 

В Новия град е престижната арена Пласа де Торос, построена в неокласически стил от архитект Хосе Мартин де Алдехуела, и музеят Мусео Таурино, включващ колекции от плащове на тореадори. Ронда е мястото, от което започва тореадорството - първата арена за борба с бикове е построена още към края на XVIII век. Градът е известен и с това, че именно в него е създадена първата китара с 6 струни.

Avas

Не пропускайте

Най-уникалните басейни

Забавните WC табелки 

Детските градини по света

Oснователят на "Виенски сецесион" - Густав Климт