Дестинации и топ забележителности в Европа - Малта

Селото на Попай, Малта

През 70-те години Дисни и Парамаунт решават да заснемат игрален филм за популярния анимационен герой Попай моряка. Търсенето на подходящо място за снимки ги отвежда в Малта, където в залива Anchor, в близост до село Мелиеха откриват перфектното място. Появява се  Суитхевън, по-известно като Селото на Попай.

Снимка: Tobias Scheck

Строежът на Селото на Попай започва през 1979 и продължава 7 месеца. Строителен екип от 165 работници се труди неуморно за да изгради селцето така, както е описано от създадателя на комикса Елзи Крислър Сегар.

Снимка: Ronny Siegel

 

В Селото на Попай има 19 дървени къщички, дървото за които е внесено от Холандия и Канада. 8 000 кг. пирони и повече от 7500 л. боя са вложени в строителството. В допълнение, около залива е построен вълнолом, който да предпазва селото от бурното море.

Снимка: Ronny Siegel

Заснемането на музикалната комедия започва в началото на 1980 г. с участието на Робин Уилямс в ролята на Попай Моряка и приключва в края на същата година. Цветни къщички, идиличен бряг, много слънце над безоблачното селце и приказката е превърната в реалност.

Снимка: Ronny Siegel

След края на снимките, селцето Сладък рай се превръща в една от най-посещаваните туристически атракции в Малта. Предлагат се разходки с лодка в залива, водни трамплини, аудио-визуални спектакли, куклено шоу, забавления и игри с Попай и неговите приятели.

Avas

Не пропускайте

Великденски остров

Вратата към Ада, Туркменистан

Остров Боракай, Филипини

Хилда - очарователният pin-up модел на 50-те години