Дестинации и топ забележителности в Европа - Германия

Меерсбург, Германия

Меерсбург /в превод "Морски замък"/ е малко, живописно градче в Германия, разположено на брега на езерото Констанс /Бодензее/, в близост до границата с Швейцария. Със свежия алпийски въздух, с красивата архитектура,  с кафенетата, баровете и ресторантите, заобиколен от лозя и овощни градини, Меерсбург се смята за един от най-красивите курорти на брега на езерото. 

Градът е разположен на на две нива: на брега на езерото е Долният град с лодките и фериботите, хотели, ресторанти, барове и спортни площадки, а Горният град е на хълма, където се намират и историческите сгради, музеи, галерии, кафенета, магазини -  и двете части на града са само за пешеходци и са свързани помежду си с две стълби и стръмна улица. 

Снимка: F Delventhal

Едноименият Замък Меерсбург се счита за най-стария средновековен, изцяло запазен дворец на територията на Германия, датиращ от VII век.

Снимка: Ștefan Jurcă

Меерсбург е изключително красиво градче със сгради с пъстри фасади, изобилие от цветя, романтични улички и живописни площадчета и фонтани.

Снимка: Ștefan Jurcă

Градът е родно място на прочутия Фердинанд фон Цепелин – съдател на цепелините. Именно над езерото за първи път на 02.07.1900 г. той пуска своето изобретение пред погледите на 12 хиляди любопитни зрители.

Източник

Източник

Avas

Не пропускайте

Топ 10 туристически дестинации в Централна и Южна Америка

Топ 10 туристически дестинации в Азиатско-тихоокеанския регион

Топ 10 туристически дестинации в Европа

Интересни факти за джинсите (дънките)