Дестинации и топ забележителности в Европа - Германия

Линдау, Германия

Линдау е очарователно градче, разположено на едноименния остров в източната част на езерото Констанс/Бодензее/, в непосредствена близост до пресечната точка на австрийската, германската и швейцарската граници. Старият град е разположен върху 0,68 кв. км. остров, свързан със сушата посредством мост и жп линия.

Снимка: Julian Herzog

Линдау е едно от най-красивите пристанища в Европа - на входа на пристанището се издига 6 метров паметник на лъв от едната страна, а от другата страна се намира фарът.  

Градът има дълга история - през I век е бил населен с римляни, през 1180 г. е бил построен първият християнски храм - църквата "Свети Стефан", през 1224 г. е основан Францискански манастир. В началото на XVI век избухва чумна епидемия, а от 1445 г. до 1761 г. 18 лица са били обвинени и задържани в прочутия лов на вещици. След Втората световна война е окупиран от френските сили и едва през 1955 г. се присъединява към Бавария.

Днес Линдау привлича посетители със запазения си средновековен град, пристанището с фара и баварския лъв, катедралата. Градът е отправна точка за екскурзии в Алпите, остров Маинау в езерото Констанс, прекрасния замък Салем, старият град Мирсбург.

През летните месеци, плажовете на езерото са пълни с туристи. Колоездене, преходи, пешеходен туризъм, плаване с лодка са част от възможностите за забавления сред природата.

Снимка: Martin Sauter

Катедралата на Дева Мария датира от 810 г. и след пожара през 1728 г. е възстановена в бароков стил и елементи на рококо с пищни червени и златни декорации. Една от най-впечатляващите сгради е старото кметство, завършено през 1436 г. в готически стил и модифицирано век след това в Ренесансов стил.

Фонтанът Линдавия е изграден от червен мрамор през 1884 г., за да отбележи корронацията на Лудвих II.

Къде да отседнете                                                Топ забележителности в Линдау, Германия

Аvas 

Не пропускайте

Остров Боракай, Филипини

Шпицберген

Южна Джорджия

Култови моменти с Павел Поппандов!