Дестинации и топ забележителности в Европа - Португалия

Остров Мадейра, Португалия

Мадейра е португалски архипелаг в северната част на Атлантическия океан, състоящ се от два обитаеми острова - Мадейра и Порто Санто и от няколко необитаеми. Отстои на 900 км. от бреговете на Португалия и е населен от XV век.

В миналото Мадейра е била убежище на пирати, днес е популярна туристическа дестинация и се посещава целогодишно от около един милион туристи. Районът е известен с виното Мадейра, отличната кухня, разнообразната флора и фауна, необикновено красивите пейзажи - с вулканичните пещери, назъбената брегова линия, естествените златисти плажове - включени в световното и културно наследство на ЮНЕСКО и красивите местни бродерии. 

Новогодишни празници на острова се посрещат с най-голямата заря в света, официално влязла в книгата на рекордите на Гинес през 2006 г. Мадейра е вторият най-богат регион на Португалия след Лисабон. Остров Мадейра е и родното място на легендарния португалски футболист Кристияно Роналдо.

Островите имат две летища - Международно летище Кристиано Роналдо на остров Мадейра, с полети най-често до Лисабон и летище Порто Санто, на едноименния остров. Извършват се директи полети до съседните острови и до над 30 летища в Европа.

Avas

Не пропускайте

Световни туристически дестинации

Най-опасните страни в света

Най-безопасните страни в света

Няколко интересни факти за древен Китай