Галерия - Изкуство и култура

Най-добрите библиотеки в Европа

Градската библиотека в Щутгарт

Сградата с формата на куб заема площ от 11,5 хил. кв.м. Библиотеката е изградена от стъклени тухли, които блещукат в синьо през нощта, а интериорът е изцяло в бяло. На терасата на покрива можете да наблюдавате облаците, които сякаш плават над вас.

Проектът за построяването на библиотеката е на стойност 80 млн. евро - сградата е с 2 подземни и 9 надземни етажа. На четирите страни на сградата е поставен надписът „библиотека“ - на четири езика - немски, английски, арабски и корейски.

Старата библиотека на Тринити Колидж, Дъблин

Старата библиотека на Тринити Колидж в Дъблин наистина е стара или поне нейните книги са. Въпреки, че библиотеката е само на 400 години, тя съдържа впечатляващ набор от книги, датиращи от дванадесет века, най-старата от които е известната, украсена с цветни миниатюри Келска книга.

Библиотеката страда от липса на място, където да разположи стотиците хиляди  томове, натъпкани от пода до високите тавани. В нея се съхраняват повече от 4 милиона книги.

Библиотеката на Бирмингам, Англия

Библиотеката, която се оценява на 188,8 млн. паунда е най-голямата обществена библиотека в Обединеното кралство с 2,41 милиона посетители през 2014 г.

Библиотеката разполага с национални и международно значими колекции. Специализираната Шекспирова мемориална стая е проектирана през 1882 г. и се намира на последния етаж.

Avas 

Не пропускайте


Notice: Undefined offset: 0 in /home/avasxbe3/public_html/avas.bg/page-history-1.php on line 270


Notice: Undefined offset: 1 in /home/avasxbe3/public_html/avas.bg/page-history-1.php on line 278


Notice: Undefined offset: 2 in /home/avasxbe3/public_html/avas.bg/page-history-1.php on line 286

Различните лица на Дядо Коледа