Дестинации и топ забележителности в Европа - Германия

Меерсбург, Германия

Меерсбург /в превод "Морски замък"/ е малко, живописно градче в Германия, разположено на брега на езерото Констанс /Бодензее/, в близост до границата с Швейцария. Със свежия алпийски въздух, с красивата архитектура,  с кафенетата, баровете и ресторантите, заобиколен от лозя и овощни градини, Меерсбург се смята за един от най-красивите курорти на брега на езерото. 

Градът е разположен на на две нива: на брега на езерото е Долният град с лодките и фериботите, хотели, ресторанти, барове и спортни площадки, а Горният град е на хълма, където се намират и историческите сгради, музеи, галерии, кафенета, магазини -  и двете части на града са само за пешеходци и са свързани помежду си с две стълби и стръмна улица. 

Снимка: F Delventhal

Едноименият Замък Меерсбург се счита за най-стария средновековен, изцяло запазен дворец на територията на Германия, датиращ от VII век.

Снимка: Ștefan Jurcă

Меерсбург е изключително красиво градче със сгради с пъстри фасади, изобилие от цветя, романтични улички и живописни площадчета и фонтани.

Снимка: Ștefan Jurcă

Градът е родно място на прочутия Фердинанд фон Цепелин – съдател на цепелините. Именно над езерото за първи път на 02.07.1900 г. той пуска своето изобретение пред погледите на 12 хиляди любопитни зрители.

Източник

Източник

Avas

Не пропускайте

Най-опасните страни в света

Най-безопасните страни в света

Най-добрите летища в Европа

В Япония и есенните листа се превръщат в изкуство